Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Rozczochrańce”

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc duży kubek
margaryna 1
mąka 25 dkg
marmolada
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: „Rozczochrańce”

Wymieszać śmietanę, margarynę i mąkę. Wyrobić na jednolite ciasto. Włożyć do lodówki i po oziębieniu ciasta rozwałkować. Pociąć na paseczki o szerokości ok. 4-5 cm, środek paseczka posmarować marmoladą. Złożyć na pół- wzdłuż. Pociąć ciasto na kawałki jakiej wielkości chcemy ciastka ok. 10 cm. Bok, który sklejaliśmy lekko ponacinać i zgiąć ciastko w kształt półksiężyca. Upiec i po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 17.05.2013 18:15
fajny przepis
emilia11 19.08.2011 16:06
mniam
iknkirke 17.06.2011 16:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak