Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki z kiełbasy z zielonym groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa (szeroka) 40 dkg.
tłuszcz 4 dkg.
masło 2 dkg.
mąka 1 dkg.
cukier, sól
groszek świeży 20 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z kiełbasy z zielonym groszkiem

Do przyrządzania muszelek najlepiej nadaje się kiełbasa krakowska. Groszek ugotować w małej ilości wody (konserwowy odgrzać), osolić, dodać szczyptę cukru. Gdy jest miękki, oprószyć mąką, zagotować, połączyć z surowym masłem. Kiełbasę pokroić w dosyć grube plastry, usmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, uważając aby się nie przypaliły. Gdy z plastrów kiełbasy utworzą się miseczki, ułożyć na półmisku i napełnić każdą z nich zielonym groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 10.07.2011 10:51
mmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak