Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz drobiowy z kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet drobiowy 500 gram
kurki blanszowane 300 gram
mąka 3 łyżki
śmietana 12% 200 mililitrów
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 opakowanie
bulion 500 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz drobiowy z kurkami

Filety drobiowe myjemy, kroimy w kostkę podsmażamy dodajemy, kurki dusimy 10 minut zalewamy bulionem. Dusimy 30 minut dodając wcześniej przyprawę do gulaszu na koniec dodajemy mąkę wymięszaną ze śmietana, dusimy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 10.11.2011 23:11
brzmi świetnie- bardzo smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak