Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładane wafle

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle 4-5 sztuk
mleko 0,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
margaryna 25 dag
cukier waniliowy 2 opakowania
mleko w proszku 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: przekładane wafle

Mleko wlać do rondelka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować a następnie ostudzić. Margarynę utrzeć na puszysta masę i dodawać na przemian porcje mleka waniliowego oraz mleka w proszku. Całość dokładnie rozmiksować. Wafle przełożyć powstałą masą. Ostawić do lodówki na całą noc. Gotowe można polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.04.2012 20:48
Robię podobne- uwielbiam je.
Andzia1977
Andzia1977 05.11.2011 22:42
pycha
bercik1 09.06.2011 23:55
Uwielbiam takie domowe smakołyki.
Krzysztof42 19.10.2010 14:52
coś przełożyć zawsze można
ewelina/bunia 29.08.2010 18:27
polecam
annamariakowalczyk3 24.08.2010 07:06
mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak