Sposób przygotowania

Dynię oczyścić z pestek, obrać ze skórki, wyjąć miąsz i pokroić w paski. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne. Jabłka razem z dynią włożyć do rondla, wlać odrobinę wody i rozgotować pod przykryciem. Wówczas zdjąć pokrywę i dusić- często mieszając- przez około pół godziny. Dodać cukier i przyprawy. Mieszając odparować na małym ogniu. Gdy należycie zgęstnieje, nałożyć do słoików zakręcić i odwrócić do góry dnem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszny na zime
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny domowy dżemik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !