Sposób przygotowania

Kurczaka opłukać, obciąć szyje i końcówki skrzydeł. Natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Stopione masło wymieszać z miodem i gałką muszkatałową, po czym wysmarować tym kurczaka z zewnatrz i wewnątrz. Włożyć do naczynia żaroodpornego podlać połową szklanki wody. Piec przez 1,5h często polewając sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam takiego kurczaczka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    smakowicie brzmi - wyprobuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    remprzem

    tzreba wypróbowac bo smak nachodzi:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie przepadam za mięsem na słodko, ale wypróbować można
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    ciekawy przepis
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    kurczak :) mniam! :) musi byc super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno wypróbuję
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    ogólnie nie lubie mięsa na słodko ale ten może byc przepyszny
  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !