Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z owoców dzikiej róży

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg wydrylowanych owoców dzikiej róży
0,5 kg cukru
1 szklanka wody

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z owoców dzikiej róży

Po wydrylowaniu owoce przepłukać, wysypać na sito by odłączyć je od wody. Ze szklanki wody i cukru zrobić syrop i do wrzącego syropu wrzucić owoce. Krótko zagotować, zdjąć z ognia, zostawić do ostygnięcia. Powtarzać gotowanie (krótko) 4-5 razy, aż owoce będą szkliste- znakiem jest że konfitura jest gotowa. Gorącą konfiturę nakładać do gorących wygotowanych słoików- szybko zakręcając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak