Sposób przygotowania

Obgotowujemy kapustę w wodzie(całą główkę).Gotujemy kaszę gryczaną wg.przepisu na opak.i pozostawiamy do ostygnięcia.W misce mieszamy mięso,jajko,sól,pieprz i dodajemy do tego 2 torebki ugotowanej,zimnej kaszy gryczanej.Wszystko porządnie mieszamy.Dzielimy kapustę odrywając poszczególnie liście.Formujemy z farszu kulki i nakładamy na liście kapusty.Całość zawijamy.Układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy wodą tak aby gołąbki były zakryte.Zapiekamy ok.1,30 godziny.Pod koniec zapiekania dodajemy troszkę koncentratu pomidorowego i zostawiamy jeszcze na ok.10 minut.Smakują doskonale z ziemniakami bądź chlebem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !