Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka 5 łyzek
cukier 5-6 łyzek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyzki
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder pół szklanki
kakao(masa) 2 łyzki
margaryna 5 łyżek
mleko 5 łyżek
cukier 2 lyżki
kakao (polewa) 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowe

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, kakao i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Margarynę rozpuścić, dodać mleko, cukier i kakao. Cały czas podgrzewając energicznie mieszać do całkowitego połaczenia składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 22.10.2010 11:48
ale bym sobie zjadła ten kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak