Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z zielona śmietaną i brzoskwiniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7
cukier 7 lyżek
mąka tortowa 7 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
śmietana 30% 0,5l
galaretka agrestowa 2
cukier puder pół szklanki
Puszka brzoskwiń 1
masło 5 łyzek
mleko 5-6 łyzek
kakao 3 łyżeczki
cukier puder 3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z zielona śmietaną i brzoskwiniami

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Przygotowac galaretki. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną galaretkę lekko tężejącą. Zmiksować do calkowiteho wymieszania skladników.
Biszkopt przeciąc na pół. Posmarowac masa. Ułozyć oowce i przykryć 2 biszkoptem.
Maragryne rozpuścić z cukrem i mlekiem. Dodac kakao. Szybko wymieszać. Zimna polac biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 18.04.2012 09:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak