Sposób przygotowania

Umyty schab nacieramy solą i pieprzem. W schabie nożem robimy kieszonki. Czyli wbijamy nóż w mięso pod niedużym kątem. W te kieszonki wkładamy ząbki czosnku. Tak aby całkowicie się schowały w mięsie.
Zamykamy rękaw do pieczenia z jednej strony. Wsadzamy do środka schab. Jeśli chcemy, możemy dodać: odrobinę papryki (najlepsza w wiórkach lub świeża), dodać kilka pieczarek, majeranek i inne ulubione przyprawy. Zamykamy rękaw z drugiej strony i całość na około 2 godziny umieszczamy w lodówce aby smaki i zapachy przypraw mogły przeniknąć potrawę.
Wyciągamy schab z lodówki i po 10 minutach umieszczamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Po około 2 godzinach schab jest gotowy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    na pewno pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    piekny, nie ma to jak swoj schab pieczony
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fantastyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !