Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
cebula 3 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulą

Wątróbkę należy dobrze umyć, pokroić ją na kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz( np. smalec), podsmażyć na nim wątróbkę i przełożyć ją do garnka. Na tłuszczu ze smażenia wątróbki podsmażyć pokrojoną w półplasterki cebulę, przełożyć do garnka z wątróbką, posypać mąką, dodać przyprawy, podlać odrobiną wody, gotować przez kilka minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.02.2014 20:43
często taką robię
IKrakowianka 07.12.2012 20:21
bardzo lubię
rakow2
rakow2 23.05.2011 16:02
bardzo lubię wątróbkę
berys18 10.12.2010 07:10
taką wątróbkę znam z dzieciństwa
buksiak12 14.09.2010 09:29
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:29
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:29
fajny przepis
Dorota71 14.09.2010 08:55
mniam mniam
Dorota71 14.09.2010 08:55
mniam mniam
Emilia22 14.09.2010 08:16
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:16
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:16
bardzo ciekawy przepis
Iwusia 01.06.2010 20:18
Tak nigdy nie robiłam muszę się przyznać . A wątróbkę uwielbiam więc pewno spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak