Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony z cebulą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek (mięso wieprzowe) 4 plastry
pieczarki 0,5 kg
przyprawa do zup
cebula 4 szt
ketchup 0,5 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony z cebulą i pieczarkami

Plastry karczku rozbijamy delikatnie. Można to zrobić tłuczkiem albo dłonią. Ważne aby nie były zbyt cienkie. Rozbite plastry karczku nacieramyp rzyprawa w płynie Najlepiej od razu po natarciu mięsa ułożyć je w brytfance i podlać jeszcze przyprawą.
Na mięsie układamy cebulę pokrojoną w talarki. Tak aby dokładnie przykryła mięso. Natomiast na cebuli układamy pokrojone w plastry pieczarki. Też mają przykryć wszystko. Całość natomiast przykrywamy ketchupem. Może być pikantny lub łagodny.
Tak przygotowaną potrawę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pieczemy 60 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 23.01.2013 12:03
rewelacyjnie przyrządzone mięsko
Pani Domu 15.12.2012 14:07
super pomysł
Pani Domu 15.12.2012 14:07
super pomysł
Wafelek2601 20.11.2012 18:19
Pyszne mięsko
m1monika 13.02.2012 16:14
pycha
Seba 21.08.2011 11:20
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak