Sposób przygotowania

Owoce oczyścić i podzielić na ćwiartki, pousuwać gniazdka nasienne. Obrać owoce, zalać zimną wodą. Ugotować aż będą miękkie. Dodać cukier i gotować na małym ogniu. Po około 10 minutach odlać połowę soku do słoika i zapasteryzować go, konfitury smażyć, aż syrop zgęstnieje, a owoce będą przezroczyste. Zdjąć powstałą pianę. Konfitury gorące przełożyć do słoiczków, zakręcić przewrócić dnem- stać powinny tak do momentu wystygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe jak smakuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    świetne:) z pigwy nie robiłam nigdy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !