Sposób przygotowania

Owoce umyć i pokroić poza śliwkami które trzeba wydrylować. Gruszki dusić wraz z 100 ml wody pod przykryciem 20 minut. Po tym czasie dodać jabłka, gotować 20 minut, po tym czasie dodać śliwki i pomidory. Owoce rozgotować, przetrzeć przez sito, dodać cukier, gotować bez przykrycia co jakiś czas mieszając, aż zgęstnieje. Gorącą marmoladę przełożyć do słoiczków, zakręcić dobrze, obrócić do góry dnem i trzymać w tej pozycji do ostudzenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ekstra marmolada, musi mieć świetny smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !