Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

peklowana golonka gotowana i zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1\\2 szt
cebula biała 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
szczypta cukru
golonka 4 zapeklowana

Przepis i sposób przygotowania na: peklowana golonka gotowana i zapiekana

Zapeklowane golonki wyjac z zalewy,oczyscioc z przypraw,opłukac zalac wrzaca woda,i gotowac 20 minut na kazde 500 g miesa, na małym ogniu.Włozyc obrane i opłukane warzywa i gotowac jeszcze 20 minut.Golonki wyjac z wywaru,wywar przecedzic dodac szczypte cukru i odparowac do objetosci 100 ml.Golonki ułozyc w brytfannie ,posypac papryka polac wywarem, i piec przez 10 minut w tem 200 st.Podawac z knedlami z kartofli,kwaszona kapusta grochem puree lub z zielonym groszkiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak