Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem do ciast pomarańczowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

10dkg masła roślinnego
10 dkg cukru
0,5 paczki cukru waniliowego
pomarańcza 1 szt
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: krem do ciast pomarańczowy

Krem: ubijanie żółtek powinno odbywać się na parze (naczynie, w którym je ubijamy ustawić je na mniejszym garnku z gotującą się wodą). Żółtka ubijać z cukrem pudrem. Gdy będą dostateczne gęste zdjąć z pary i dalej ubijać trzepaczką aż do ostygnięcia. Wyrobić masło aż stanie się miękkie, połączyć z masą, dodać cukier waniliowy z otartą skórką i sok z pomarańczy. Wszystko ubijać tak długo aż masa połączy się dokładnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 24.02.2011 18:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak