Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. W między czasie wlewamy na patelnię 200 ml czyli szklankę mleka, dodajemy posiekaną w kostkę szynkę i starty na tarle ser żółty. Dodajemy kostkę rosołową do tego.Czekamy aż się zagotuje ciągle mieszając by się ser nie przypalił i mleko. Robimy zasmażkę z jednej trzeciej szklanki wody, wsypujemy do niej 3 łyżki mąki i mieszamy. Następnie wlewamy to na patelnię z naszym daniem i chwile gotujemy, jakąś minutę aż zgęstnieje. Na końcu podajemy makaron nie mieszając z masą tylko polewając na górze i posypujemy świeżą natką z pietruszki, lub w zimie suszoną. Można zastąpić świeżym oregano. Dla dodania smaku można posypać jeszcze szczyptą sera parmezanu. Danie na 4 osoby do syta ;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Proste i smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !