Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa malinowo porzeczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 25 dag
porzeczki czarne 25 dag
śmietanka 1 szkl.
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 4 łyzki
cukier wanilinowy 1 torebka
mleko 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa malinowo porzeczkowa

Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, do wrzątku wlać mąkę mieszając. Gdy zawrze odstawić, ostudzić. Owoce przebrać, opłukać, wsypać do rondla, zmiażdżyć, rozgotować, przetrzeć. Przecier połączyć ze śmietaną i mlekiem, dodać cukier wanilinowy, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak