Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, posolić i odstawić na czas ok. 20 minut. Pieczarki o czyścić, pokroić udusić na tłuszczu do momentu odparowania wody. Bułkę pokroić w kostkę, dodać do grzybów, posolić do smaku smażyć aż zarumienieje.. rybę nafaszerować częścią grzybów z bułką, przekłuć wykałaczkami- by farsz nie wypadł. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć resztą grzybów z bułką, polać śmietaną wymieszaną z solą, pieprzem i mąką. Upiec w piekarniku podawać posypaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo ciekawe ... myślę, że farsz dałoby się z powodzeniem wykorzystać, jako nadzienie do klopsikow rybnych.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !