Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w grzybach i śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

200 g ryby
50 g pieczarek
2 bułki
Odrobina natki pietruszki
50 g śmietany
2 g mąki
sól, pieprz
olej 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w grzybach i śmietanie

Rybę oczyścić, posolić i odstawić na czas ok. 20 minut. Pieczarki o czyścić, pokroić udusić na tłuszczu do momentu odparowania wody. Bułkę pokroić w kostkę, dodać do grzybów, posolić do smaku smażyć aż zarumienieje.. rybę nafaszerować częścią grzybów z bułką, przekłuć wykałaczkami- by farsz nie wypadł. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć resztą grzybów z bułką, polać śmietaną wymieszaną z solą, pieprzem i mąką. Upiec w piekarniku podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 20.10.2010 09:24
Bardzo ciekawe ... myślę, że farsz dałoby się z powodzeniem wykorzystać, jako nadzienie do klopsikow rybnych.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak