Sposób przygotowania

Biszkopty pokruszyć do czterech miseczek. Czereśnie przekroić na połówki i wyjąć pestki. Rozkrojone owoce położyć na biszkoptach. Rozgrzać patelnię, wsypać na nią płatki migdałowe i uprażyć na złoto. Do soku z cytryny dodać cukier puder i utrzeć tak, aby otrzymać lukier. Dodawać jogurt i ucierać, następnie wlać rum i wsypać płatki migdałowe. Zamieszać. Masę przełożyć do miseczek, bezpośrednio na czereśnie. Wstawić do zamrażarki na 1,5 godz. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Tuz przed podaniem przybrać deser nitkami czekolady.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !