Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożony jogurt z czereśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna pół
cukier puder 6 łyżek
czereśnie 200 g
płatki migdałowe 3 łyżki
rum 3 łyżki
gorzka czekolada 4 kostki
biszkopty podłużne 8 szt.
jogurt gęsty 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożony jogurt z czereśniami

Biszkopty pokruszyć do czterech miseczek. Czereśnie przekroić na połówki i wyjąć pestki. Rozkrojone owoce położyć na biszkoptach. Rozgrzać patelnię, wsypać na nią płatki migdałowe i uprażyć na złoto. Do soku z cytryny dodać cukier puder i utrzeć tak, aby otrzymać lukier. Dodawać jogurt i ucierać, następnie wlać rum i wsypać płatki migdałowe. Zamieszać. Masę przełożyć do miseczek, bezpośrednio na czereśnie. Wstawić do zamrażarki na 1,5 godz. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Tuz przed podaniem przybrać deser nitkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 12.09.2010 07:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak