Sposób przygotowania

Z drożdży, łyżki cukru, mleka i 100 g mąki zrobić zaczyn. Wymieszałam wszystko dobrze i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Utarzeć żółtka z resztą cukru i dodać do zaczynu. Potem dodać resztę mąki, jajka i roztopione masło. Wyrabiać tak długo aż przestanie się kleić do rąk. Jeśli trzeba to należy dosypać mąki. Wyrabiać aż będzie gotowe. Dużym ułatwieniem jest robot kuchenny.
Wyrobione ciasto odstawiłam na godzinę a jeśli można to warto je odstawić i na dwie do wyrośnięcia.
Cieniutko rozwałkować posmarować masą makową, zwinąć, piec 30 minut .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super na święta,chyba zrobię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika148

    mniam!!!!!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !