Sposób przygotowania

Składniki:2łyżki ostrej papryki,ząbek czosnku, 1kg kapusty kiszonej,2listki laurowe,pół pęczka natki pietruszki.
Cebulę posiekać,a boczek pokroic w drobna kostkę,Mięso umyć i pokroić w 2 cm kostkę.Boczek wytopić na patelni.Skwarki wyłowić.A na uzyskanym tłuszczu usmażyć mięso.Gdy sie mocno zarumieni dodać cebule,przyprawić sola i pieprzem,oprószyć mąką i ostrą papryka.Zasmażyć ,a następnie zalać rozpuszczona kostka rosołowa.Dodać kiszona kapustę,i listki laurowe.Garnek z gulaszem przykryć i dusić potrawę 1 godz.i 15min.na średnim ogniu.Bezpośrednio przed podaniem przyprawić do smaku,posypać odłożonymi skwarkami i posiekana natka.:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    beata.81

    smakuje rewelacyjnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Żeby tylko wyszedł naprawdę ostry.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !