Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Kawę zaparzyć w 1/5 szklanki wody, dodać 2 łyzeczki zelatyny. Smietane ubijac z cukrem Az zgestnieje, wlać kawę. Zmiksować.
Biszkopt przeciąć na pół. Posmarować masą.
Margarynę rozpuścić, na ogniu wlac mleko- zawsze dodaję „na oko” tak aby składniki ładnie się połaczyły ok. pół szklanki, dodać kakao i cukier. Energicznie wymieszać.
Polewa polac wierzch tortu i udekorować orzechami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !