Sposób przygotowania

Obraną cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na rozgrzanym ogniu. W trakcie smażenia rozdzielać je dwoma widelcami na mniejsze części. Wraz z mięsem podsmażyć cebulę. Dodać czosnek, słodką paprykę, wszystko zalać bulionem i 20 minut dusić pod przykryciem. Paprykę pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona, miąższ opłukać i pokroić w plasterki. Groszek przepłukać zimną wodą, tak aby szybciej się rozmroził. Paprykę wraz z grzybami dodać do mięsa, wymieszać, doprawić do smaku. Potrawę posypać zielonym groszkiem i dogotować pod przykryciem. Posypać natką pietruszki i podać na stół.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !