Sposób przygotowania

Ubijamy białka na sztywno, miksujemy z cukrem, następnie dodajemy żółtka. Do tego wsypujemy mąkę z proszkiem przez sitko. Wylewamy na brytfankę do keksa. Pieczemy ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku.

1 galaretkę przygotowujemy w niepełnej szklance wody (tą do ptasiego mleczka)
Druga galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.

Jajka parzymy gorąca wodą. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i zimną galaretkę (ta w której jest mniej wody). Nadal ubijamy. Gdy wszystko jest dobrze utrzepane, wylewamy na zimny biszkopt.

Foremkę wkładamy na chwilę do lodówki, aby mleczko stężało.

Na mleczku układamy brzoskwinie pokrojone w plasterki. Zalewamy druga galaretką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !