Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier puder 20 dkg
jajko 6
proszek do pieczenia łyżka
margaryna 1
kakao 2 łyzki
dżem porzeczkowy 2
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka

Zagnieśc mąke, cukier, żółtka, tłuszcz i proszek. Ciasto podzielic na 3 części. Do jednej dać kakao.
Jedna część białego ciasta wyłożyć na brytfankę, na to rozsmarować dzemy, następnie pokruszyć ciasto kakaowe, i posypać po nim bakaliami.
Ubić pianę z 6 białek. Wyłożyć na bakalie i pokruszyć białe ciasto na wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak