Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurawiny w spirytusie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1 kilogram
spirytus 1 litr
cukier 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: żurawiny w spirytusie

Żurawiny myjemy, osuszamy, 600 mililitrów wody gotujemy, zcukrem . Syropem zalewamy żurawiny dodajemy spirytus , całosć mieszamy , szczelnie zamykamy , odstawiamy na mieiąć, w taki sposób mamy świeże żurawiny nawet wiosną i bardzo pyszne.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.02.2013 15:53
ciekawe smaki
marcia71 06.09.2011 11:10
robię coś podobnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak