Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt (z octem - zawsze się udaje)

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 0,25 szklanki
cukier 0,75 szklanki
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt (z octem - zawsze się udaje)

Białka ubić na sztywno, po trochę dodawać cukier, cały czas ubijając. Potem dodać żółtka, które należy wcześniej wymieszać z octem i proszkiem. Ubić wszystko i na końcu dodać mąki. Piec około 30 minut, w temperaturze 175 stopni. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amator 17.06.2023 21:16
Co to jest szklanka? Jednostki wagi są inne.
Doradca Smaku 19.06.2023 16:49
Standardowo 1 szklanka ma pojemność 250 ml i taki przelicznik trzeba wziąć pod uwagę.
Antoni 03.10.2022 12:55
Po co proszek do pieczenia?? Prawdziwy biszkopt robi się bez tego chemicznego dodatku.
Gabriela8 11.06.2012 22:58
No super
Betka 20.04.2012 19:42
wspaniały
Mirka-Ludomila 01.03.2012 09:54
bardzo dobry
Izabela28 04.02.2011 12:25
Fajny przepis na biszkopt, też taki podobny robię:)
annamariakowalczyk3 15.10.2010 21:27
super,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak