Sposób przygotowania

Kapustę zaparzyć we wrzącej wodzie z octem. Mięso zmielić i przyprawić jak kto lubi. Ryż ugotować z kaszą. Z kapusty oddzielać pojedyncze liście tak, aby się nie rozpadły (jeśli głąby są twarde można je ostrożnie roztłuc). Mięso wymieszać z ryżem i kaszą. Rozkładać równomiernie na liście farsz i zawijać. Ułożyć gołąbki z garnku, zalać ok. 2-3 szklankami wody z rozpuszczonym bulionem i przecierem pomidorowym. Piec w piekarniku ok. 1 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam to cudo:)
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Klasyka ale pyszna!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    uwielbiam gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !