Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 2 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
masło roślinne 250 g
cukier puder 125 g
żółtka jaj 2 szt
biszkopty okrągłe 10 szt
banan 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe na zimno

Banany rozdrabniamy łyżką na miazgę,
1 banan kroimy w plastry. galaretki rozrobić z połowy wody niż zalecane na opakowaniu. Masło, cukier i żółtka wymieszać na jednolitą masę. Przestudzoną żółtą galaretkę wymieszać z masą i bananami, wylać na blaszkę i położyć biszkopty- pozostawić do stężenia.
Następnie poukładać pokrojone w plastrach banany na te biszkopty i zalać pomarańczową galaretką pozostawić do stężenia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.04.2013 08:22
Robię podobny deser ale z naturalnym masłem - myślę, że nawet najlepsze roślinne nie zastąpi smaku prawdziwego :)
rosik93 30.03.2012 23:29
mniam
Magdalena80 28.07.2011 23:46
pyszne
Magdalena80 28.07.2011 23:46
pyszne
krzysztof40 14.01.2011 20:11
to jest super
nero 14.01.2011 20:03
banany ach banany lubię to
Krzysztof42 17.10.2010 15:09
na zimno też może być
Emilia22 14.09.2010 16:03
fajny przepis
iknkirke 03.06.2010 19:57
Muszę wypróbować
Marta99 01.05.2010 15:15
druga galaretka jakakolwiek koniecznie musi być cytrynowa. czyżby pokrewna dusza czy tylko zbieg nazwisk??
Jolanta43 30.04.2010 21:04
a ta drga musi być koniecznie pomarańczowa??
Marta99 30.04.2010 20:28
smakuje wyśmienicie, a smaku dodaje najbardziej cytrynowa galaretka
Jolanta43 29.04.2010 15:24
mhy ciekawe, nigdy nie pomyślałabym o zrobieniu bananów z masłem muszę koniecznie spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak