Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab zapiekany z cebulą, papryką i ziemniakami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 60 dkg
ziemniaki 4-5 szt
papryka 1 szt
cebula 2 szt
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
majonez 4 łyżki
oregano do smaku
ser gouda 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab zapiekany z cebulą, papryką i ziemniakami

Schab zbić tłuczkiem i lekko obsmażyć na patelni z obu stron. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki, cebulę w talarki, paprykę w plastry. Następnie podsmażyć cebulę, potem podsmażyć lekko ziemniaki, dodać listki laurowe. Układać warstwowo w naczyniu żaroodpornym, dodać sól i pieprz. Ziemniaki z cebulą, następnie paprykę i na wierzch schab, potem mięso pomazać majonezem i posypać tarkowanym żółtym serem. Zapiekać około 40 minut w temp 180-190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 15.10.2010 07:16
fajny pomysł
Emilia22 30.09.2010 09:16
apetycznie wygląda,mniam mniam
aginaa 07.09.2010 13:16
mniam
Bartolomeo 07.09.2010 10:53
fajny
plocia 03.09.2010 20:10
smakowicie wygląda, cebulka mniam
SmakolykiJoanny 03.09.2010 10:19
smacznie i kalorycznie
Margo1 02.09.2010 17:33
podoba mi się
Kate131 02.09.2010 11:29
fajne
banditka 02.09.2010 10:52
Można też robić tę potrawę w prodyżu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak