Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasowe piekiełko

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas świeży 1 sztuka
spirytus 1 litr
białe wino 1 litry
cukier 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowe piekiełko

Ananasa obieray, kroimy w plastry zasypujemy cukrem i zalewamy winem oraz połową spirytusu. Odstawiamy na 2 tygodnie codziennie mieszając. Po tym czasie filtrujemy, mięszamy z pozostałym spirytusem, odstawiamy na pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak