Sposób przygotowania

białka ubić z cukrem na sztywną pianą,dodać żółtka,mąkę,oliwę,proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.wlać do tortownicy i piec ok.30 min.mak zalać wrzącą wodą.po 20 min.zagotować i odstawić do wystygnięcia.następnie odlać,dwa razy zmielić w maszynce i połączyć z jajami,mąka oraz zapachem.zagotować margarynę i,nie zdejmując z ognia,stopniowo dodawać mak.gęstniejąca gotową masę przełożyć na przekrojone ciasto.przykryć polać polewą kakaową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    OK, TYLKO CZEMU PROSZEK DO PIECZENIA DODAJESZ DO MASY W SKŁADNIKACH ?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !