Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ćwikła

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

25 dag buraków ćwikłowych
1 łyzka chrzanu
1 łyżka octu
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ćwikła

Buraki ugotować w skórkach, po ugotowaniu obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach- wymieszać z chrzanem. Ocet rozcieńczyć z trzema łyżkami wody i skropić tą mieszanką buraczki- doprawić do smaku cukrem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 27.05.2011 19:13
lubię taką do obiadku
Karolcia12 03.01.2011 14:15
lubię takie surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak