Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

syrop z dzikiej róży

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
cukier 12 kg
sok z cytryny do smaku
dzika róża 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: syrop z dzikiej róży

owoce umyć, zemleć. wodę zagotować z cukrem, przyprawić, połączyć z przecierem i podgrzewać do temp. 80 stopni, pozostawić na 3-4 godziny. w tym czasie jeszcze raz podgrzać do temp. 80 stopni. następnie zagotować, przecedzić przez gazę, przelać do butelek, zakorkować. korek zalać lakiem lub stearyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sabdzet 26.10.2010 15:52
idealny do herbaty;)
alaaa 28.09.2010 20:21
super i smaczne
Kate131 09.09.2010 12:45
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak