Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok z jeżyn

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 2 kg
cukier 15 dag
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: sok z jeżyn

jeżyny przebrać, opłukać, przetrzeć przez sito (lub w sokowirówce), połączyć z wrzącą wodą, przelać do butelek i pasteryzować w temp. 75 stopni przez 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 10.05.2011 21:56
Pyszny leśny smak!!!
elżbieta20 11.09.2010 16:05
noo jerzyny sa pycha
Natalia/tubisiek 09.09.2010 09:53
uwielbiam jeżyny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak