Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piza pieczarkowo - koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
drożdże świeże 20 g
oliwa
pieczarki 300 g
koperek 1/2 pęczka
ser żółty 200 g
woda letnia 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Piza pieczarkowo - koperkowa

Mąkę, drożdże i oliwę zagnieść z połową szklanki ciepłej wody. Wyłozyc do foremki i odczekac ok 20 min az wyrośnie. Pieczarki pokroić w plasterki i ugotować. Ciesto posmarowac keczupem, posypac startym serem, wyłozyc pieczarki i posypać posiekanym koperkiem. Piec ok 20 min w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak