Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krolewska szarlotka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 120 g
cukier 120 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1 kg
galaretka cytrynowa 1 szt
margaryna 1 szt
mleko w proszku 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krolewska szarlotka

Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka, mąke i proszek do pieczenia i przełozyć do formy. Piec ok 30 min w 180st. Jabłka obrać i zetrzec na tarce. Podsmażyć je z cukrem (1/2 szkl) i galaretką. Przełozyć na biszkopt. Margaryne utrzeć na puszystą masę stopniowo dodajac mleko w proszku. Przykryć masą jabłka. Można polac czekoladą. Odstawić do stężenia w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 24.05.2012 10:19
pycha
Sylwia29 18.05.2012 12:39
Pięknie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak