Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie , odcedzamy , odsączamy i mieszamy z łyżką masła. Migdały sparzamy wrzącą wodą , odsączamy i obieramy ze skórki , mielimy w maszynce. Litr mleka gotujemy i wlewamy mleko mieszajac do zmielonych migdałów. Dodajemy cukier , cukier waniliowy, cynamon i umyte , odsaczone rodzynki , mieszamy razem. Dodajemy tuz przed podaniem ryż i mieszamy jeszcze raz .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    nigdy nie jadłam takiej zupy, pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis, nigdy nie jadlam takiej zupy
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    dla mnie to coś nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !