Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna zupa migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 litr
migdały 25 dag
cynamon 1 łyżeczka
cukier 4 łyżki
rodzynki 5 łyżek
masło 1 łyżka
ryż 1 woreczek
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna zupa migdałowa

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie , odcedzamy , odsączamy i mieszamy z łyżką masła. Migdały sparzamy wrzącą wodą , odsączamy i obieramy ze skórki , mielimy w maszynce. Litr mleka gotujemy i wlewamy mleko mieszajac do zmielonych migdałów. Dodajemy cukier , cukier waniliowy, cynamon i umyte , odsaczone rodzynki , mieszamy razem. Dodajemy tuz przed podaniem ryż i mieszamy jeszcze raz .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 29.04.2013 12:17
dla mnie to coś nowego
Bernadeta1 25.04.2013 22:00
ciekawy przepis, nigdy nie jadlam takiej zupy
Kasia36 27.02.2013 19:46
nigdy nie jadłam takiej zupy, pycha
Krystyna32 17.05.2011 09:07
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak