Sposób przygotowania

Pieczarki czyscimy , myjemy i drobnutko kroimy.Na masle dusimy pieczarki oproszone pieprzem i sola.Do osobnego garnka dajemy 3 lyzki masla , make i zalewamy mlekiem, ciagle mieszajactak dlugo ,az masa bedzie odstawac od garnka. Studzimy mase i dodajemy 4 żóltka ,zolty ser i uduszone pieczarki, dokladnie mieszamy.Ubijamy bialka ze szczypta soli na sztywna piane , dodajemy do zimnej masy ,dodajemy 2-3 lyzki magi , delikatnie mieszamy . Wykladamy do waskiej formy wysmarowanej maslem i wysypanej tarta bulka . Pieczemy ok 20 minut, w temperaturze 200 stopni.Podajemy z sosem grzybowym lub polany maslem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    takiego nie próbowałam ale nic straconego!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy budyń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !