Sposób przygotowania

Parówki kroimy wzdłuż na pół i potem w kawałki ok 1,5 cm i podsmażamy, najlepiej na teflonowej patelni bez tłuszczu. Zdejmujemy je z patelni żeby się nie przypaliły i odkładamy na bok.
Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojoną w \"piórka\" (paseczki) cebulę. Gdy już się zeszkli dodajemy starte na tarce jabłka. Podsmażam przez chwilę jabłka razem z cebulą.
Doprawiam lubczykiem odrobiną chilli i kurkumą. Do tego oczywiście szczypta soli i pieprzu. Dolewamy bilion, wrzucamy podsmażone parówki i dusimy na małym ogniu
jeszcze kilka minut, aż odparuje. Pod koniec dodajemy śmietanę.
W międzyczasie gotujemy makaron al\'dente. Po odlaniu wody i przelaniu wrzucamy makaron do garnka z sosem i parówkami, mieszamy żeby się połączyły i gotowe.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    coś nowego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    i ciekawe połączenie składników

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !