Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 25 dag
gorzkie migdały kilka
mleko 1 litr
cynamon
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Migdały sparzyć, obrać i utłuc, kilka zostawić do dekoracji. Mleko przegotować, odstawić na chwilkę i od razu połączyć z utłuczonymi migdałami dodać cukier i cynamon, przelać do filiżanek, do każdej wrzucić kilka migdałów. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak