Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek ząbek
włoszczyzna 25 dag
sól
cukier
pieprz
buraki 50 dag
kwas buraczany 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk czerwony

Grzyby zalać 2l wody, osolić, ugotować. dodać warzywa i ziarna pieprzu. Upiec buraki w łupinkach. Obrać, zetrzeć, dodać do zupy. Podgrzewać chwilę, nie dopuszczając do wrzenia, Przecedzić, podawać z uszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.11.2012 16:35
PYSZNY;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak