Sposób przygotowania

Zrobić masę. Przepis znajduję się na torebce. Dodać 10 dag bakalii. Zrobic zaczyn z 30 dag maki, łyzki cukru, 1/4 l mleka i drożdzy. Gdy wyrośnie dodac jajko i żółtko utarte z cukrem, resztę mąki, mleko i płynne masło. Zagnieść ciasto, a gdy wyrośnie rozwałkowac, posmarować masą i zwinąć w rulon. Odstawić do wyrośnięcia (30 minut), piec godzine w temp. 175 st. C.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    mniaaaam
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    uwielbiam zawijańce :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm uwielbiam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ładny makowiec
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    piękny makowiec- symbol świąt!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !