Sposób przygotowania

Obrać ze skóry owoce kiwi, pokroić w plastry. Obrać mandarynki, wyłuskać cząsteczki, resztę soku wycisnąć. Winogrona przeciąć na pół, usunąć pestki. Zmieszać owoce z miodm i winem w misce. Lody przełożyć na godzinę przed podaniem do lodówki, włożyć do zamrazalnika 6 szklanych misek. Po 20 minutach pokroic lody w plasterki, wlozyc do miseczek o postawic w zamrazlniku lodwoki. Przy stole wlozyce owoce do naczynia i zgrzac nad plomieniem. główkę cukru postawic na tacce. Poalc rumem, podpalic. Podawac lody z goracymi owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    płonące lody , ciekawe?
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pralinka

    A co to jest główka cukru? Bo planuję wypróbować ten przepis, tylko nie wiem ile tego cukru mam spalić...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    Ale lody się roztopią. Było dopisać jeszcze DANGER!!! Lody te mogą spowodować pożar. A zamiast rumu można polać benzyna ???
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina56

    Można experymentować, ja jednak polecam tradycyjnie rum.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pralinka

    A te lody to się nie rozpuszczą od ognia?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pralinka

    A te lody to się nie rozpuszczą od ognia?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina56

    Proszę uważać, by nie spalić lodów i przedmiotów znajdujących się w pobliżu!!!! Lody być może przetrwają ten pożar :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    AnaSt

    Chyba trochę nie rozumiem tego przepisu...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina56

    Jeśli Cię dręczą jakiekolwiek pytania dotyczące tego oto przepisu pytaj specjalistki (czyli mnie!)
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    chyba wypróbuje na najbliższej imprezce

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !