Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pokrojone na talarki pory 2
posiekane łodygi selera naciowego 2
marchewki pokrojone na cienkie plasterki 2
różne jarzyny korzeniowe 0,5 kg
pomidory z puszki w kawałkach 400 gram
suszone oregano łyżeczka
czarny pieprz
pieczarki 170 plasterki
cydr 6 wytrawny
cebula 1 plasterki
papryka czerwona 1 (pokrojona)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z warzyw

Rozgrzać piecyk do 180 st. C. Cebule, por, seler, marchewkę papryke, warzywa korzeniowe i pieczarki umieścić w dużym żaroodpornym naczyniu i dobrze wymieszać. Dodać pomidory, cydr, tymianek, oregano, pieprz i wymieszać. Przykryć i piec w środkowej części piecyka, mieszając raz czy dwa, aż warzywa będą miękkie (1-1,4h) Przystroić bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 30.11.2012 16:45
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak